Annons
Annons

Mitt nya vardagsrum

Jag ska göra om i vardagsrummet, och satt och knåpade ihop en liten moodboard för att få en aning om hur det kommer se ut. Lite loppisvarning blir det kanske med alla teakmöbler, så det behöver vägas upp med ett modernt matbord.

Annons

Jag har tänkt mig ett vitt, ganska långsmalt, men har inte sett något som passar både budget och smak. Någon som har ett tips? Eller några åsikter om inredningen i övrigt?
(De retroblommiga mönstren är tygtavlor i olika storlekar som ska hänga tillsammans på en vägg istället för fondvägg. Och det som sitter ovanför soffan här är en tavla jag håller på att måla. Bumlinglampan blir förmodligen inte gul heller, utan vit eller svart.)

mood board

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

em-fexeus-ems-designblogg-fd-emmas-designblogg

 

Ems Designblogg is all about Scandinavian style, soft minimalism and beautiful functionalism. The blog is Sweden's oldest interior design blog and has been up and running since 2005. I strive to fill it with a mix of inspirational and aspirational images from all over the world, while keeping true to my own voice and style, where transparency is key and creative criticism is highly valued. When I'm not blogging, I bake chocolate cakes for my kids, hang around Stockholm's cafés and drink way too many cappuccinos, do some occasional styling work, and try to fit in some inspiring travel adventures in between. If you have any suggestions, propositions for collaborations, other ideas or just want to say hi, throw an email at: [email protected].Annons

 • Då måste du lova att visa foton på vardagsrummet när det är klart! Ser riktigt lovande ut!! Mycket bra smak! Kul att se ett collage på hur du tänkt dig. En String-hylla vill jag oxå ha till vårt extrarum som vi ska börja inreda snart. Vet dock inte om det är så lätt att få tag i en gammal eller om man ska köpa en ny. Pratade med sambons mor och de hade slängt ett par för några år sedan 🙁

 • Håller med Malin mycket bra smak en massa fina saker och vilket fint collage! Kollade in flera stringhyllor på vårt lokala loppis i somras, var lite sugen på att köpa:)

 • Men titta en till inredningsblogg! Kul! Kommer snart tillbaka. 🙂

 • Tack, jag tycker också att jag har bra smak! 😉

  Jag lovar att visa bilder när det är klart. Men först ska exet flytta ut, och jag ska få tid att måla om. Nu är väggarna grå med en citykamouflage-mönstrad fondvägg. Känns inte så ”jag” direkt. Sedan gäller det att hitta ett schysst teak-sideboard och en bumlinglampa till rätt pris också, de flesta andra grejerna har jag redan. 🙂

  Jag har varit på en massa loppisar i sommar, men inte en enda stringhylla i sikte tyvärr. På annonssajterna kostar de väl runt en femhundring eller mer, undrar vad de nya kostar?

 • Vilken fullträff! Den gick rakt in i hjärtat på mig! Ser fram emot resultatet!

 • jaja jag vill oxå se bilder när det är färdigt! Kommer säkert att bli jättefint. Och om du mailinski läser detta…åk på loppis och frågaefter stringhyllor, jag tycker att jag ser de lite här och var. På auktionskammaren i hjuken fick jag tag i min och han hade MÅÅÅÅÅNGA!!!

 • Auktionskammaren i Hjuken säger du? *tjuvläser det som var riktat till Malin* Var ligger Hjuken?

  Kul att ni alla verkar gilla det! Eller så är det bara så att de som inte gillar det håller tyst? Jag tål negativ kritik också!

 • Men du, det här kommer att bli störtsnyggt. Härlig och smakfull mix av färg, form och stil.
  Ser fram emot att få se det färdiga resultatet!! *längtar*

 • Eftersom min inredning liknar din, är jag såklart partisk, men jag tror det blir jättefibn. Jag hittade en roströd, stor bumling på Blocket för en femhundring i våras, efter att ha letat länge, Sen kostade ett nytt raster lika mycket. Mina stringhyllor, tre som sitter ihop som en på en lång vägg, en hög i sovrummet och en liten i köket har jag jagat del för del sedan i vintras. Det slutade med att jag köpte de sista hyllplanen dyrt i en antikaffär vid Odenplan. Nu funderar jag på ett teaksoffbord, eller ett mer modernt. Lycka till med vardagsrummet. 🙂

 • får jag bo hos dig? väldigt fint o snyggt matchat!

 • Lina: Tyvärr, men det är lite trångt redan faktiskt. Vi kommer bo tre personer i en trea. Men du kan få sova under köksbordet om du vill? 😉 Men tack för komplimangen!

  Jessica: Jag har sett Bumlingar på annons för sisådär 500, men inga i Stockholm, här är de mycket dyrare. Undrar vad det skulle kosta med portot, om det skulle vara värt att köpa en från typ Småland istället… Och tack för lyckönskningarna!

 • Anonym

  Oj, va himla jättesnyggt!!! Tips på avlångt vitt matbord är Plaine från Mio. Passar in i ditt 60-talstema med sina kromade string-ben. 1500 pix är överkomligt också.

  Visst är Berså-kopparna snygga?? Har själv två stycken, och två salladsskålar som är skitsnygga! Letar efter ett par salladsbestick i teak för att fullända!

  Frakta bumlinglampa med bussgods borde inte kosta så himla mycket. Värt att kolla helt klart!

 • emma, model 70 ska stänga o kanske kommer att ha rea sista veckan i september. kan kolla om de har någon inne till dig. hmm, under köksbordet… min säng är så skön 😉

 • Lina: Jag vet! *snyft* Jag såg en lapp om att lokalen skulle bli ledig i somras, och hade allvarliga planer på att flytta in! Så, kanske rea alltså… Vad avgör om det blir rea eller ej? Ifall de har några saker kvar då kanske? Helt klart värt att kolla upp iaf, tack för tipset!

  Anonym: Plaine är snyggt, jag har redan ett litet sådant i köket faktiskt! Men du har rätt, ett sådant skulle passa bra i vardagsrummet också.

  Jag har inga bersåkoppar, däremot har jag fyra stycken ”kopior” som är väldigt lika i mönstret. Fyndade på Myrorna för 10 kr/st. *nöjd* Berså är supersnygga, men löjligt dyra numera tycker jag. Såg en gräddkanna för 900 spänn förra veckan.

 • model 70 verkar inte veta var de ska bli av eller som de ska upphöra helt. tror att de blir rea om de bestämmer sig för att inte fortsätta alls. jag hoppas på rea så jag kan köpa en av de burkar jag samlar på :o). jag går förbi där dagligen o håller ögonen öppna.

 • Anonym (Jenny heter jag egentligen…)

  Tur att jag har en generös svärmor som gillar att köpa gammalt porslin! 🙂

 • Nu har jag kollat in de olika versionerna av Plaine, men de passar inte mig riktigt. Jag vill ha ett bord som är typ 90×200. Kanske kan jag ta benen från mitt gamla Plaine och sätta dem på en ny, större, bordsskiva… *funderar* Eller tror ni man behöver ben i mitten också om man har en skiva som är två meter lång? Det kanske böjer sig annars?

  Jag har en björkskiva som är 60×180, man kanske skulle kunna spraylacka den vit. Då blir det iofs lite trångt med två tallrikar mittemot varann, men det kommer mest användas som pyssel- och skrivbord ändå, så det kanske funkar?

 • Snyggt. det är nästan identiskt med de möbler och textiler mina föräldrar hade i sitt första hus, vi är från Småland, så när de gifte sig 1963, åkte de til IKEA i Älmhult och köpte ALLT.
  De har kvar matsalsbord och stolar och ett sideboard. resten är kasserat.

 • AnnMarie: Tack! Fast din kommentar får mig att inse att jag nog behöver lite fler moderna möbler, för jag vill inte att det ska se kännas helt som att kliva tillbaka i tiden till 1963. 🙂

 • johanna

  Oj. det ser ju ut som mitt vardagsrum! minus buddah-statyn och stolarna. är inte heller särskilt förtjust i plastlampor och den höga typen av byråer. Men skänken, stringhyllan, vaserna och tygerna är på pricken som hemma. haha. vad roligt.

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar